13 Απριλίου 2014

Ελεύθερη διέλευση για όσους έχουν πρόβλημα με τα τοπωνύμια

Ελεύθερη διέλευση για όσους έχουν πρόβλημα με τα τοπωνύμια

Ελεύθερη θα είναι η διέλευση των Αλβανών πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την μη σωστή αναγραφή των ελληνικών τοπωνυμίων στα διαβατήριά τους για την περίοδο του Πάσχα. 

Έπειτα από απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι Αλβανοί πολίτες, κυρίως παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα θα μπορούν να επισκεφθούν την ιδιαίτερή τους πατρίδα από την Δευτέρα 14 Απριλίου 2014 μέχρι τις 5 Μαΐου 2014.
Υπενθυμίζουμε πως το λεγόμενο πρόβλημα των τοπωνυμιών έχει προκύψει από την "αλβανοποίηση" που επιχειρούν να κάνουν οι αλβανικές αρχές στα ελληνικά τοπωνύμια. Το πρόβλημα ωστόσο επικεντρώνεται κυρίως σε παιδιά Αλβανών υπηκόων τα οποία
γεννήθηκαν στην Ελλάδα και που στα διαβατήρια τους τα ελληνικά τοπωνύμια γράφονται στα αλβανικά και όχι στα αγγλικά όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί πχ. η Θεσσαλονίκη αντί του Thessaloniki που είναι στα αγγλικά αναγράφεται Selanik, η Κέρκυρα αντί του Corfu αναγράφεται Korfuz, η Ηγουμενίτσα αναγράφεται Gumenice αντί του Igoumenitsa που θα έπρεπε κανονικά.
Στην περίπτωση αυτή, το πρόβλημα έχουν την υποχρέωση να το διορθώσουν οι Αλβανικές Αρχές ούτως ώστε να πάψουν να ταλαιπωρούν άδικα του πολίτες της χώρας τους.
ΠΗΓΗ: http://aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: