31 Μαΐου 2013

«Λευκός καπνός» στο αλβανικό κοινοβούλιο – Εγκρίθηκαν οι τρείς νόμοι για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας

«Λευκός καπνός» στο αλβανικό κοινοβούλιο – Εγκρίθηκαν οι τρείς νόμοι για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας

Μετά από ένα χρόνο συζητήσεων και εκκλήσεων από τη διεθνή κοινότητα και εν μέσω κατηγοριών μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, το Κοινοβούλιο της Αλβανίας, στην σημερινή έκτακτη συνέλευση ψήφισε συναινετικά τους τρεις νόμους που πρότειναν οι Βρυξέλλες για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας.

Ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Τίρανα, Ettore Sequi, δήλωσε ότι χαιρετίζει την υιοθέτηση του πακέτου των δύο νόμων και τις προτάσεις για τροποποίηση των κανονισμών της Βουλής που ψήφισαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες.
«Αυτό αποδεικνύει ότι οι Αλβανοί έχουν δυνατότητες, ικανότητες και επιθυμούν να εργασθούν για το καλό της χώρας τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sequi.
«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την Αλβανία, αφού ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω βήματα μεταρρυθμίσεων. Όλοι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή τη χώρα έχουν λόγο να είναι χαρούμενοι. Αυτό ήταν ένα εποικοδομητικό βήμα που οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον. Το έτος αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για την Αλβανία», δήλωσε ο πρέσβης του ΟΑΣΕ στα Τίρανα, Eugen Volfarth, χαιρετίζοντας την έγκριση των τριών νόμων που είχαν απαγορεύσει οι Βρυξέλλες για την ενταξιακή προοπτική της χώρας.

Συνεχίζει να προβληματίζει η κατάσταση στην ΚΕΕ

Ωστόσο, προβληματισμό συνεχίζει να δημιουργεί το γεγονός της μη σωστής λειτουργίας της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής με τον Μπερίσα να μην δέχεται επ' ουδενί  την ανασύστασή της μετά την αμετάκλητη παραίτηση των μελλών του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του ΚΕΑΔ.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα αλβανικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ο θεσμός της ΚΕΕ έχει παραβιαστεί από τον Μπερίσα, ο οποίος αποσκοπεί στην χειραγώγηση της εκλογικής διαδικασίας μέσω του θεσμού αυτού. Η δημιουργηθείσα κατάσταση είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη. Η συγκεκριμένη ευθύνη έχει και όνομα και επίθετο και ακούει στο όνομα του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, ο οποίος θέλει με κάθε κόστος να επηρεάσει την εκλογική διαδικασία της 23ης Ιουνίου. Είναι το ίδιο όνομα που κατά τη διάρκεια των 22 αυτών χρόνων έχει μετατρέψει την δίκαιη, ελεύθερη, ισότιμη και μη αμφισβητήσιμη εκλογική διαδικασία σε μια ακατόρθωτη αποστολή. Η άμεση ανασύσταση της ΚΕΕ με ισότιμη συμμετοχή είναι απαραίτητη, διότι αυτή είναι η μοναδική λύση για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών».

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 31 Μαΐου 2013ΠΗΓΗhttp://aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: