27 Οκτωβρίου 2012

Επιδεινώνεται επικίνδυνα η διαμάχη Λυβινιωτών - Παπαγιαννέων



  • Φωτιά στα μηχανήματα της εταιρίας, συνελήφθησαν 9 Λυβινιώτες
  • Η αλβανική αστυνομία προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους πολίτες που αντιστέκονται
Μετά την αιφνιδιαστική επιχείρηση της εταιρίας «Dinamika» των αδελφών Παπαγιάννη που θέλησαν να οδηγήσουν τα μηχανήματα στο χώρο τον οποίο έχουν την άδεια για λατομείο, έχοντας τη συμπαράσταση 30 μπράβων από το Δέλβινο και την γενναία αντίσταση των μόνιμων κατοίκων της Λύβενας, περίπου 40 νεολαίοι του χωριό ήρθαν από την Ελλάδα για να ενισχύσουν το «φράγμα» αντίστασης.
Χθες τα ξημερώματα, άγνωστοι έκαψαν το τεράστιο μηχάνημα εξόρυξης της εταιρίας (φώτο) που για πολλούς μήνες έστεκε στη μέση του δρόμου, λίγα μέτρα κάτω από την είσοδο του χωριού. 

Η εταιρία κατήγγειλε τους ανθρώπους που αντιστέκονται ότι ευθύνονται για το κάψιμο του μηχανήματος και η ασυνομία προχώρησε στη σύλληψη εννέα ατόμων που είναι οι:    

Δημήτρης Στύλος – δημογέροντας
Ηρακλής Μπουζούκας – μέλος της δημογεροντίας
Σπύρος Μπουζούκας
Σωτήρης Παγούνης
Χαράλαμπος Παγούνης
Σπύρος Βαλεράς
Χρήστος Βαλεράς

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη των 9 Λυβινιωτών, αφέθησαν ελεύθεροι οι Γιώργος Γένης και Θωμάς Βαλεράς λόγω προχωρημένης ηλικίας.
Η αλβανική αστυνομία προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους κατοίκους της Λύβενας όπως φαίνεται από τα ακόλουθα περιστατικά:

  •  Στη συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς συνέλαβαν τον Χρήστο Παππά και τον άφησαν ελεύθερο μετά από ώρες ανακρίσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση των Αγίων Σαράντα
  • Αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο χωριό και κατέσχεσαν δύο αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση.
  • Ο Αλέξης Μπουζούκας  που εργάζεται στην Ηγουμενίτσα, χθες θέλοντας να πάει στο χωριό του, ακινητοποιήθηκε από υπαλλήλους της εταιρίας και ξυλοκοπήθηκε άγρια στη μέση του δρόμου. Στη συνέχεια αστυνομικοί πήγαν στο χωριό και του αφαίρεσαν τις πινακίδες του αυτοκινήτου του.  


Οι κάτοικοι της Λύβενας αρνούνται κατηγορηματικά ότι έβαλαν αυτοί τη φωτιά ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως είναι προβοκάτσια των Παπαγιαννέων για να επιτεθούν στους Λυβινιώτες και να πάρουν την αποζημίωση της ασφάλειας.

  

    Δεν υπάρχουν σχόλια: